Wat kost een warmtepomp van Viessmann?

De prijs van een warmtepomp is afhankelijk van het type pomp dat het beste bij je woning past. Wij zorgen voor een offerte op maat van jouw woning en voorkeuren. Start je offerteaanvraag hieronder.

Bedankt voor je aanvraag!
Dit mag je verwachten:

Wat is voor jou het belangrijkst?

Wanneer wil je de werken starten?

Beschrijving project

Mijn gegevens

Mijn adres

Mijn aanvraag

    • We nemen eerst contact op voor extra informatie en om een afspraak te maken.
    • Ter plaatse nemen we de technische situatie op en geven we advies om de voor jou meest geschikte oplossing te vinden.
    • Een offerte volgt op basis van jouw specifieke wensen en behoeften.

    Installaties waar we trots op zijn

    Bart Meers

    Uw Viessmann installatiebedrijf

    Bart Meers Energietechniek uit Bilzen werd opgericht in 2008 uit pure passie voor het vak. Wij verzorgen installatie en onderhoud van ketels op gas, warmtepompen, zonnepanelen en ventilatie, zowel voor renovatie als nieuwbouw. Met een team van 14 personen combineren wij ervaring en vakkennis.
    Contacteer ons

    Een warmtepomp kiezen

    Er bestaan verschillende types van warmtepompen. Grond-water-warmtepompen halen warmte uit de aarde via grondboringen of ondergrondse leidingen. Lucht-water-warmtepompen hebben een buitenunit die warmte onttrekt aan de lucht. Dit werkt tot een temperatuur van -10°C.
    Het berekenen van het nodige vermogen voor je nieuwe warmtepomp is erg belangrijk en heeft een belangrijke impact op de kostprijs, de levensduur én het verbruik. Een ondermaats gedimensioneerde warmtepomp leidt tot een overmatig elektriciteitsverbruik, terwijl een te grote warmtepomp inefficiënt is wegens herhaaldelijk stoppen en heropstarten. Subsidies maken de aankoop van een warmtepomp extra aantrekkelijk.

    In sommige gevallen is een hybride warmtepomp de oplossing met het gunstigste totale kostenplaatje. Dit is de combinatie van een warmtepomp met een nieuwe of bestaande condensatieketel. Deze oplossing is aangewezen wanneer je woning niet heel goed geïsoleerd is, of wanneer je nood hebt aan piekvermogens op bepaalde momenten van de dag.